شرکت بسته بندی مواد غذایی سهند پاک پارسیان

لوبیا وانواع آن

لوبیا
منظور از لوبیا دانه رسیده ارقام مختلف گیاه گونه phaseolus vulgaris از خانواده leguminosae می باشد.
شامل ارقام مختلف :
1. لوبیا سفید
2. لوبیا قرمز (ماش)
3. لوبیا چیتی
4. لوبیا چشم بلبلی
5. سویا
خوب اصلا لوبیا چیست
به طور کلی لوبیا گیاهی است از تیره بقولات , علفی و بالا رونده که به دور درختان و گیاهان دیگر می پیچد .برگهای ان سبز رنگ , پهن وبزرگ و نوک تیز است که شامل سه برگچه به شکل قلب می باشد .
گلهای ان سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه ان باریک و غلاف مانند میباشد که دانه های لوبیا در ان قرار دارد .
از پوست و دانه های لوبیا هنگامی که لوبیا سبز است استفاده می شود که بنام لوبیا سبز معروف است .
ولی هنگامی که پوست غلاف سفت می شود دانه های داخل آن به صورت لوبیا خشک که به رنگ قرمز یا سفید می باشد استفاده غذایی قرار میگیرد .

خواص لوبیا سفید
از لوبیای سفید برای از بین بردن انگل های روده و معده نیز استفاده میشود .

تنظیم قند خون :
افراد دیابتی میتوانند از لوبیای سفید به عنوان یک داروی خوراکی برای تنظیم میزان قند خون بهره ببرند.

تنظیم فشار خون:
لوبیا سفید سرشار از سدیم و پتاسیم می باشد , که در تنظیم میزان ضربان قلب و فشار خون نقش زیادی دارد
همچنین مصرف این لوبیا احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش داده و به گردش خون کمک زیادی می کند .

جلوگیری از سرطان :
افرادی که لوبیا سفید مصرف می کنند . سیستم دفاعی بدنشان در برابر بیماری سرطان مقاوم تر است . لوبیا سفید دارای مس و منگنز است که در تجزیه رادیکال های ازاد نقش دارند و در نتیجه بدن را در برابر سرطان محافظت می کند.

جلوگیری از پیری زود رس
لوبیا سفید دارای مقدار زیادی مس میباشد .که در بازسازی سلول های پوستی نقش مهمی دارد. مصرف لوبیا سفید باعث بازسازی انزیم های سازنده کلاژن میشود . و در نتیجه به جوان ماندن سلول های پوستی کمک میکند .

پیشگیری از آلزایمر
ویتامین b1 موجود در لوبیا سفید در جلوگیری از این بیماری موثر می باشد

تقویت کبد
این لوبیا به عنوان سم زدا در بدن عمل می کند و باعث خروج سم های موجود در کبد می شوند و به بهبود عملکرد کبد کمک می کند.

لوبیا چشم بلبی

دانه لوبیا چشم بلبی به عنوان مدر و برای تقویت معده استفاده میشود و معتقدند ضمن اینکه غذای خوبی است برای از بین بردن کرم معده نیز مفید میباشد .این لوبیا به فارسی < لوبیا چشم بلبلی> و نوعی از آن را لوبیای گل گویند . در کتب طب سنتی با نام dolic a oil noer لوبیای بلدی و به هندی <لوبا> گفته می شود . این لوبیا از جنس vigna بنام vigna senses می باشد.*خواص این لوبیا عبارتند از :
• برای اسهال نافع میباشد و از تکرار ادرار جلوگیری میکند .
• تسکین دهنده تشنگی می باشد .
• آرامش بخش , ضد اسپام برای کولیک و وبا موثر میباشد .
• تب بر , کاهش دهنده حرارت در موارد آفتاب زدگی , قاعده آور و همچنین ضد سم می باشد .
• برای معالجه اسهال و اسهال خونی مزمن و روماتیسم تجویز می گردد .
لوبیای چیتی و خواص آن

 این ماده غذایی فاقد کلسترول بوده و قند موجود در آن کمتر از سایر لوبیا ها می باشد.
 لوبیا چیتی به دلیل داشتن پروتین فراوان , منبع غذایی مفیدی برای تامین پروتین روزانه و پیشگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی و پوکی استخوان به شمار می رود .
 این ماده غذایی منبع مناسبی از ویتامین “c” بوده , همچنین میزان کلیسم ,آهن ,سدیم و پتاسیم موجود در این نوع لوبیا قابل مشاهده می باشد
 قرار دادن میان وعده های غذایی حاوی لوبیا چیتی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد.
 تیامین , منیزیم , نیاسین و فسفر از جمله مواد معدنی موجود در این لوبیا میباشد .
لوبیای قرمز ( ماش )
ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است . دانه گیاهی با نام علمی vicia sativa از خانواده leguminnosea میباشد .
ایرانیان قدیم ماش را “مچ” می گفتند زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت . این دانه خاص ایران و خاور میانه است . این دانه غنی ,حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن میباشد و در عین حال کالری کمی دارد یعنی پر خاصیت و غیر چاق کننده مییباشد .

 توصیه های پزشکی
کلسترول : اگر میزان کلسترول خونتان بالاست استفاده از ماش توصیه میشود.
سرطان سینه: ماش و دیگر حبوبات مادهایی بنام مهار کننده پروتئاز دارند که میتوانند در برابر سرطان سینه اثر محافظ داشته باشد

پروتئین : در برنامه غذایی روزانه , حبوبات مهمترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند .
کم خونی : استفاده از ماش بصورت جوانه باعث میشود همه مواد مغذی بخصوص آهن در دسترس , افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم خونی مفید می باشد.
توصیه امام رضا (ع) به خوردن ماش :

ماش تازه را در فصل نوبر خودش بردارید و همراه با برگش بکوبید و آب آن را بگیرید و ناشتا بخورید و بر روی بهق بمالید.
خواص بی نظیر ماش
1. طبع ماش کمی سرد و خشک است .
2. استفاده بیش از حد آن باعث زیاد شدن خلط آن میشود
3. خوردن ماش برای کسانی که مبتلا به خارش شدید بدن هستند مفید میباشد
4. ماش التهابهای صفرا را از بین میبرد
5. ماش باعث افزایش ترشح انسولین در بدن میگردد
6. ماش مسکن درد بواسیر است البته باید پوست کنده آن خورده شود
7. وجود پتاسیم در ماش باعث شستشوی کلیه ها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب میگردد
اینم جدول ارزش غذایی این محصول

مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
انرژی 123 کیلو کالری
چربی 17/0 گرم
پروتیین 5/9 گرم
کربوهیدرات 85/21 گرم
کلسترول 0
منگنز 255/0 میلی گرم
نیاسین 552/0 میلی گرم
ویتامینB6 106/0 میلی گرم
فیبر 3/9 گرم
سدیم 5 میلی گرم
پتاسیم 378 میلی گرم
کلسیم 44 میلی گرم
فسفر 142 میلی گرم
آهن 77/2 میلی گرم
منیزیم 42 میلی گرم
فولات 74 میکرو گرم


برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این سایت نزد سهند پاک پارسیان محفوظ است

طراحی و پیاده سازی توسط شرکت سروای تی