تاریخ ایجاد در یکشنبه, 14 تیر 1394 11:03
اندازهگيري درصد خاكستر (Ash):
هدف:
اندازهگيري خاكستر ماده غذايي.
وسايل لازم:
ترازو، بوته چيني يا كروزه، كوره الكتريكي.
روشكار:
ابتدا نمونه و بوته چيني يا كروزه خالي را بطور جداگانه توزين كرده و ارقام بدست آمده يادداشت ميگردد. حدود 2 گرم نمونه را بردشته (از ماده خشك) و آنرا داخل بوته چيني ريخته و آنها را درون كوره الكتريكي با دماي550 درجه سانتيگراد قرار ميدهيم؛ پس از مدت 6- 5 ساعت نمونه و ظرف را خارج كرده و ميگذاريم تا سرد شود سپس نمونه خاكستر شده و بوته را با هم وزن ميكنيم. با استفاده از نتايج بدست آمده و بكارگيري فرمول زير ميتوان درصد خاكستر را محاسبه نمود.
در صورتي كه در خاكستر حاصل شده، دانههاي سياه باقي مانده باشد، بايستي روي آن آب مقطر ريخته شود و دوباره آنرا در كوره حرارت داد تا فقط خاكستر سفيد رنگ باقي بماند. با استفاده از اسيد ميتوان مانع از بين رفتن مواد فرار شد.
وزن خاكستر= وزن بوته خالي – (وزن بوته + خاكستر).